Algemeen

Omdat ‘Black Box’ een kleinschalig en eenmalig larp-evenement is, wordt er geen onderscheid gemaakt tussen NPC’s en PC’s: iedereen is een speler en iedere speler schrijft een karakter dat op één of andere manier is verbonden aan ‘Black Box’.

‘Black Box’ is een exclusieve en zeer besloten ‘society’, wat bekent dat je alleen binnen kunt komen op persoonlijke uitnodiging van Felix Rutgers van Rozenburg. Rutgers van Rozenburg is echter een graag geziene publieke figuur, die op uiteenlopende feesten en partijen wordt uitgenodigd, dus de kans dat jij en hij elkaar ergens tegen het lijf zijn gelopen is erg groot.

Daarnaast kan het natuurlijk ook dat je invloedrijke vader je bij hem heeft geïntroduceerd, dat een zakenpartner heeft geregeld dat je een uitnodiging hebt ontvangen of dat je een gezelschapsdame van hoge klasse bent die voor de gelegenheid is ingehuurd om een belangrijke figuur te vergezellen.

Sfeer & concept

De wereld van ‘Black Box’ is verder bijna helemaal gelijk aan het Nederland zoals we dat hier en nu kennen. Alleen de toon is een tikkeltje grimmiger: de straten zijn ’s avonds net een beetje duisterder, zakendeals iets minder eerlijk en de politie net te gewelddadig en machtsbelust om je beste vriend te zijn. Kortom, Nederland in 2008 met hier en daar de sfeer van Sin City.

We moedigen spelers dan ook van harte aan om karakters te schrijven die in deze sfeer tot hun recht komen. Natuurlijk is je ethische moraal geheel en al je eigen keuze, maar ga er van uit dat er een goede reden is waarom jouw personage naar ‘Black Box’ zou komen.

Voor de rest, leef je uit in machtsinvloeden, contacten en persoonlijke doelen aan de hand van ons formulier en mail je achtergrond zo snel mogelijk naar: blackbox@evolution-events.nl.

Ambities en andere spelers

Omdat 'Black Box' een eenmalig evenement is, dat bovendien op één dag plaatsvindt, hebben spelers logischerwijs veel minder tijd om elkaar te leren kennen en hun personage uitgebreid neer te zetten. Probeer daarom je achtergrond zo kort en interessant mogelijk te houden. In de pagina over het opzetten van je personage is een voorbeeld te vinden van het formaat waarin we je achtergrond graag zouden willen ontvangen.

Daarnaast moedigen we alle spelers aan om een klein stukje over zichzelf te posten op het forum, zodat iedereen elkaars personages kan leren kennen en er eventueel achtergronden op elkaar kunnen inhaken.

Tenslotte gaan we ook werken met een doelen-systeem, wat betekent dat we op de larp zelf aan iedereen één of meerdere kaartjes zullen uitdelen met daarop doelen die verwezenlijkt moeten worden, speciale opdrachten of informatie van contacten. Het doel hiervan is uiteraard niet ‘winnen’; we proberen ermee vooral onderling spel en conflict te creëren en het plot te ondersteunen zonder gebruik te maken van NPC’s.