De achtergrond

'Black Box' werd in het jaar 2000 opgericht door Felix Rutgers van Rozenburg. Over de achtergrond van de club is hier meer te lezen.

Felix Rutgers van Rozenburg is een graag geziene publieke figuur. Meer over hem is hier te lezen.

Wat er vooraf ging

De meest recente ‘Black Box’ werd gehouden op 30 april 2008. De exacte lokatie werd uiteraard nooit bekend, maar de oplettende gasten of zij die buiten een ommetje hebben gemaakt, hebben gezien dat het landhuis dat voor de gelegenheid was afgehuurd zich in een bosrijke, afgelegen omgeving bevond. Wellicht was het zelfs een optrekje van Rutgers van Rozenburg zelf; de inrichting van het huis was in ieder geval smaakvol en luxueus.

Tussen de deelnemers van die avond bevonden zich vooral figuren die tijdens de Koninginnenacht daarvoor van de straat waren geplukt in verschillende steden. Vijf zwervers, een illegale zwarte vrouw die het Nederlands niet machtig was, twee broers uit een Oostblok-land en een hopeloze student die die nacht zijn vriendin was kwijtgeraakt en zich had ingeschreven als een soort wanhoopsdaad.

Het schouwspel was behoorlijk vermakelijk, zeker aangezien de student in de tweede ronde zo verschrikkelijk bang werd dat hij een poging deed om te ontsnappen. Hij was daardoor absoluut een publieksfavoriet, maar overleefde helaas de tweede ronde niet.

Uiteindelijk werd de ‘Black Box’ met een inhoud van 12.847 euro gewonnen door één van de twee Oostblok-broers: hij had zijn eigen broer daarvoor helaas in de laatste ronde door het hoofd moeten schieten.

De regels

1) ‘Black Box’ wordt eens in de drie maanden georganiseerd door Felix Rutgers van Rozenburg.

2) ‘Black Box’ is een exclusieve en zeer besloten society. Niemand weet van het bestaan van de club of praat er over; deelname vindt enkel plaats op uitnodiging van Rutgers van Rozenburg zelf.

3) Tijdens ‘Black Box’ wordt Russisch Roulette gespeeld. De deelnemers (meestal van straat geplukt) doen 'vrijwillig' mee aan het spel om kans te maken op de inhoud van de ‘Black Box’.

4) Het Russisch Roulette wordt gespeeld in 'rondes'. Hierbij staan de deelnemers in een cirkel, waarbij iedere deelnemer zijn pistool richt op de persoon voor hem. Op deze manier wordt gegarandeerd dat zelfs de winnaar nooit zijn mond voorbij praat: hij is immers schuldig aan meervoudige moord.

5) De lokatie van ‘Black Box’ verschilt per keer. Van te voren wordt niet bekend gemaakt waar de bijeenkomst wordt gehouden; de gasten worden door het security-team van Rutgers van Rozenburg zelf opgehaald en thuisgebracht.

6) ‘Black Box’ hanteert strikte sluitingstijden, in verband met veiligheidsredenen.

7) Alle gasten worden geacht om in gepaste kleding te verschijnen: black tie, white tie of cocktail.